Az iskoláról

A NeoArt Filmakadémia a már évek óta sikeresen működő Analog Artists Filmakadémia újjászervezésével és kibővítésével jött létre. Az iskola 2002-ben alakult, azóta folytat filmes képzést Magyarországon, az ország legelső klasszikus dramaturgiát oktató iskolájában az elmúlt tíz év alatt több száz hallgató végzett.

Jelenleg az iskolát a NeoArt Film Stúdió működteti, amely elsősorban fikciós nagyjátékfilmek és televíziós dráma sorozatok gyártását tűzte ki célul.

A filmakadémia a hagyományos értelemben vett kreatív filmkészítés teljes területén oktat, az európai filmes hagyományok mellett a Hollywoodban kialakult kereskedelmi filmkészítés módszereit tanítjuk.

Az oktatási palettán szerepel az Egyesült Államokban kifejlesztett ún. „Industrial script”, azaz közönségfilmes forgatókönyvírás, filmrendezői tanfolyam, valamint producer-gyártásszervező és vágó kurzusokat is indítunk. A filmkészítő tanfolyamunk alapfokú rendezői ismeretekkel, vagy a videó készítő-vágó tanfolyamunk a filmkészítés gyakorlati megvalósításának bemutatására helyezi a hangsúlyt.

Hallgatóink a tanfolyamok ideje alatt bepillanthatnak az iskola mellett működő professzionális filmstúdió tevékenységébe, és a tanfolyamok elvégzése után lehetőség van szakmai gyakorlatra is.