Nyári intenzív filmes tanfolyamok!

Már nyáron szeretnél filmet fogatni? Profi módon akarod csinálni? Rövidfilmet forgatnál vagy youtube-ra, saját honlapta tennél föl videót?
Akkor jelentkezz a nyári intenzív képzéseinkre!


A nyári intenzív képzésünkre két témakörben lehet jelentkezni:

- Filmkészítő

A tanfolyam június 13-án kedden kezdődik, négy hetes, az előadások keddenként és csütörtökönként lesznek


A tanfolyam során a hallgatók megtanulják a plánokat, a beállítások típusait, kamera mozgásokat, felvételi technikákat, hogyan forgassanak filmet a kamerájukkal, hogy az izgalmas legyen a nézők számára. A gyakorlati órák keretében pedig kamera kezelés, külső és beltéri forgatások lesznek. A hallgatók közösen készítik elő a filmforgatásokat, lehetőség szerint mindenki részt vesz minden munkafolyamatban.

- Forgatókönyvíró

A tanfolyam június 19-én hétfőn kezdődik, négy hetes, az előadások hétfőnként és péntekenként lesznek


A forgatókönyvíró tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a történetmesélés alapjait, megtanulják, hogyan építsék fel a sztorit, illetve hogyan meséljenek el egy történetet képekben, valamint megismerkednek a forgatókönyvírás három nagy alappillérével, a történettel, a karakterológiával és a szerkezettel.Jelentkezés: oktatas@filmiskola.hu emailcímen vagy a 70-396-7742-es telefonszámon.Filmkészítő tábor középiskolásoknak

Táborunkat ajánljuk elsősorban a 11-18 éves korosztálynak, akik szeretnének megismerkedni a film és videó készítés világával, akik szívesen forgatnának rövidfilmeket.


A tábor ötvözi az intenzív filmkészítő tanfolyam és a nyári tábor előnyeit. Elméleti előadások, gyakorlati feladatok és filmforgatás lesz. A hallgatók a filmkészítés során a legkülönbözőbb filmes szerepkörökben próbálhatják ki magukat, valamint a kreativitás és az improvizáció is fontos szerepet kap.


Ha érdekel a filmezés és szeretnél egy hetet eltölteni egy filmes csapattal, akkor jelentkezz a táborunkra!


Időpontok: 2017. július 3-7. és 2017. július 31. – augusztus 4.


A tábor hétfőtől péntekig tart, délelőtt 10 órától délután 5 óráig.
A tábor Budapesten, a filmakadémia oktatási helyszínén, a Bakáts térnél lesz.


A tábor díja 45.000 Ft. Jelentkezés 25.000 Ft előleg fizetésével.Jelentkezés: oktatas@filmiskola.hu emailcímen vagy a 70-396-7742-es telefonszámon.Videó készítő és videó vágó tanfolyamok

Rövidebb, videós tanfolyamaink folyamatosan indulnak, az aktuális kezdő időpont és a részletes tájékoztató az egyes tanfolyamok leírásánál.


A tanfolyamok időtartama 4x4 óra, elméleti előadásokkal és gyakorlati feladatokkal. 4-6 fős csoportok, konzultációs lehetőség, önálló hallgatói feladatok.Jelentkezés: oktatas@filmiskola.hu emailcímen vagy a 70-396-7742-es telefonszámon.Filmkészítő hétvége

Filmkészítés videókamerával, fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal. A képzés szombaton és vasárnap egész nap tart, a cél, hogy a második nap végére mindenki létrehozza a saját kész filmjét.


Szombat délelőtt közösen kidolgozzuk a megfilmesítendő sztorit, megírjuk hozzá a forgatókönyvet, majd megtervezzük a forgatást, leforgatjuk a 2-3 perces rövidfilmet, és végül összevágjuk a kész filmet, amit vasárnap este közösen kielemezünk. A gyakorlati feladatokat elméleti oktatás egészít ki. A hétvége után mindenki kap egy digitális kópiát a filmből.


Időpontok: 2017. július 1-2., augusztus 5-6.Jelentkezés: oktatas@filmiskola.hu emailcímen vagy a 70-396-7742-es telefonszámon.Író hétvége

Ha van egy kisfilm ötleted, de úgy érzed, segítségre lenne szükséged a forgatókönyv megírásához, akkor várunk a képzésünkre!


Tanfolyamunkat ajánljuk mindenkinek, akinek van egy filmötlete és szeretne belőle kisfilmet csinálni, azonban nem tudja, hogyan írja meg a forgatókönyvet. A tanfolyam hasznos mindenkinek, aki írással szeretne foglalkozni, mivel a hangsúlyt a dramatikus gondolkodásra és a történetmesélésre helyezzük. A tanfolyam hasznos novella íráshoz is, bármilyen más filmes tanfolyamhoz, hiszen a dramaturgia mindenhol fontos szerepet kap, valamint bármilyen más író kurzushoz kiegészítésnek. A tanfolyam ideje alatt közösen fejlesztünk egy filmötletet, a cél, hogy a második nap végére elkészüljünk a kész kisfilmforgatókönyvvel.


A képzés szombaton és vasárnap egész nap tart.


Időpontok: 2017. július 1-2., augusztus 5-6.Jelentkezés: oktatas@filmiskola.hu emailcímen vagy a 70-396-7742-es telefonszámon.
HÉTVÉGI TANFOLYAMOK


Hétvégi videókészítő tanfolyam

Hétvégi videó vágó tanfolyam

Hétvégi rövidfilmíró tanfolyam


A tanfolyam anyaga és a tematika megegyezik a hétközbeni tanfolyaméval, így a részletes információkat ott találod.

Amennyiben érdekel a hétvégi képzés, kérünk, jelezd felénk emailben vagy telefonon.

A tanfolyam akkor indul el, ha a kellő számú hallgatói létszám megvan, a tanfolyamok kiscsoportosak (minimális létszám 6 fő). A várható kezdő időpontról emailben tájékoztatunk.

Tel.: Kudor Gyöngyvér +36 70 396 7742

E-mail: oktatas@filmiskola.hu